PLZEŇSKÝ KRAJ

Plzeňský kraj, nacházející se v západní části České republiky, je oblastí bohatou na historická města, průmyslové tradice a vynikající pivo.

Jeho hlavním městem je Plzeň, známá svým historickým centrem, gotickou katedrálou sv. Bartoloměje a slavným pivovarem Pilsner Urquell.

Kraj je domovem mnoha tradičních pivovarů, které produkují slavná česká piva jako například Gambrinus, Radegast nebo Kozel.

Západočeské muzeum v Plzni představuje bohatou historii a kulturu kraje prostřednictvím archeologických nálezů, uměleckých sbírek a historických exponátů.

Rozsáhlé lesy a přírodní rezervace, jako například Český les a Šumava, lákají milovníky přírody k turistice, cykloturistice a houbaření.

Starobylé město Klatovy, s mnoha historickými památkami a unikátním barokním lékárnictvím, je turistickým cílem pro milovníky historie a architektury.

Zámek Konopiště, kdysi sídlo arcivévody Ferdinanda d’Este, se nachází nedaleko města Benešova a představuje významnou kulturní památku kraje.

Karlovarský vodní hrad, obklopený rybníkem a romantickým parkem, je jednou z nejzachovalejších vodních pevností v České republice.

Město Tachov, se svou renesanční radnicí a gotickými kostely, je dalším historickým centrem Plzeňského kraje, které stojí za návštěvu.

Plzeňský kraj je také známý svými lidovými tradicemi a folklórem, který se odráží v tradičních slavnostech a festivalech po celý rok.

Krajská přírodní rezervace Žďárské vrchy nabízí malebná údolí, lesy a kopce, které jsou ideálním terénem pro turistiku a horskou cyklistiku.

další

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *