ZLÍNSKÝ KRAJ


Zlínský kraj, ležící na jihovýchodě České republiky, je znám svou pestrou krajinou, historickými památkami a moderní architekturou.

Kraj je pojmenován po městě Zlín, které je známé díky svému spojení s Baťovým podnikáním a modernistickou architekturou.

Kromě Zlína je v kraji další významné město Kroměříž, které se pyšní unikátním barokním zámkem a zahradami zapsanými na seznamu UNESCO.

Krajské město Zlín je domovem řady kulturních a vzdělávacích institucí, včetně Muzea jihovýchodní Moravy a Univerzity Tomáše Bati.

Zlínský kraj nabízí mnoho příležitostí pro turistiku a rekreační aktivity v přírodě, jako jsou Bílé Karpaty a CHKO Beskydy.

Region je známý také svou vinohradnickou tradicí a nabízí možnost návštěvy řady vinařských obcí a sklípků.

Mezi další zajímavé oblasti patří Napajedla s krásným zámkem a zahradami či Slavičín s památníkem pálení zámeckého vína.

Zlínský kraj je také bohatý na lidové tradice a řemesla, která můžete objevovat na různých folklorních festivalech a trzích po celý rok.

Krajský kraj je ekonomicky aktivní, s mnoha průmyslovými zónami a podnikatelskými centry, které přispívají k jeho prosperitě.

Zlínský kraj je bohatý na historické památky, jako jsou zámky, kostely a lidové architektury, které odrážejí bohatou historii a kulturu regionu.

Celkově je Zlínský kraj fascinujícím místem, které láká návštěvníky svým pestrým mixem přírodní krásy, kulturního dědictví a moderního rozvoje.

další

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *